Kouvolan Lakritsi oli päättänyt laajentaa vientiään Norjaan, joka oli vielä jäänyt yritykselle vieraaksi houkuttelevilla pohjoismaisilla markkinoilla.

Yrityksen olemassa oleva vienti suuntautui pääasiassa Tanskaan ja Ruotsiin, mutta pienempiä määriä toimitettiin myös muutamaan muuhun Euroopan maahan. Potentiaalisia vientimarkkinoita ei lakritsin kaltaiselle tuotteelle ole montaa, sillä sitä on vaikea viedä markkinoille, jossa lakritsin maku ei ole tuttu. Norja on muiden pohjoismaiden tapaan houkutteleva kohdemarkkina, koska lakritsituotteet ja lakritsin maku ovat norjalaisille tuttuja.

Aiemmille vientimarkkinoilleen Kouvolan Lakritsi oli päätynyt maahantuojien aloitteesta, mutta Norjan kohdalla yritys päätti ottaa itse aktiivisemman roolin. Industrian avulla potentiaalisten maahantuojien kartoitus ja kontaktointi sekä alustava kirjeenvaihto kiinnostuneiden yritysten kanssa pystyttiin hoitamaan norjaksi.

Kouvolan Lakritsi haki Norjasta aktiivista maahantuojaa, joka ottaisi vastuun paikallisten jakelukanavien järjestämisestä, markkinoinnista ja myynnistä. Täsmennetyt kriteerit auttoivat fokusoimaan etsinnän juuri oikeantyyppisiin toimijoihin, joihin Industria oli yhteydessä kiinnostuksen selvittämiseksi ja kontaktin luomiseksi.

”Industria oli erittäin hyödyllinen kontaktoinnissa, erityisesti norjan kielen osaaminen tuntui olevan eduksi paikallisten toimijoiden kanssa kontaktoidessa”, kertoo lakutehtailija Timo Nisula. 

Kansainvälistymisprojektin tuloksena saatiin neuvottelut käyntiin neljän potentiaalisen maahantuojan kanssa. Norjankieliset yhteydenotot ja maahantuojille toimitetut maistiaiset tekivät tehtävänsä, ja jo projektin aikana tipahti sähköpostiin ensimmäinen tilaus.

 

Lisää yrityksestä:

Kouvolan Lakritsia on valmistettu tinkimättömällä otteella vuodesta 1945. Maun takana on perinteinen valmistusmenetelmä, oikeat ihmiset, hiottu resepti, sylillinen rakkautta ja toimitusketju, joka takaa jokaisen lakupalan tuoreuden. Oikeastaan lakritsin pitäisi olla tällaista.

Yhteyshenkilö: Timo Nisula, lakutehtailija

www.kouvolanlakritsi.fi