Ypäjän Metallin tavoitteena on saada nykyinen liiketoiminta selkeämmin ohjattavaksi ja hallittavaksi, jotta toiminnan laajentaminen olisi mahdollista.

Valmisteluhankkeen tarkoituksena on selvittää ohjausmallit sekä siihen soveltuvat toiminnanohjausohjelmistot, joilla yrityksen toiminnan hallinta on johdonmukaisempaa sekä tehokkaampaa ja joilla uuden palveluliiketoiminnan ohjaus voisi toimia.

Nykyisen liiketoiminnan tehokkaampi ohjaus ja seuranta mahdollistaisi kasvun uusiin toimintoihin. Hankkeessa selvitetään edellytykset oman tavaranostin –mallin tuotannon aloittaminen ja markkinointi sekä kunnossapito-, huolto- ja tarkastustoiminnan laajentaminen omaksi palveluliiketoiminta-alueeksi. Hankkeessa valmistellaan em. liiketoiminnan malli, resurssointi, ohjaus ja seuranta.

Ypäjän metallille valittiin toimintamalliin sopiva toiminnanohjausjärjestelmä ja toteutettiin sen käyttöönottoprojekti Industria Oyn avustuksella. Uusi järjestelmä mahdollistaa projektien tarkemman kustannusseurannan, tehostaa hankintaa ja antaa mahdollisuuden ohjata myös uusien liiketoimintojen kehittämistä.

Projekti toteutettiin ELYltä saadun valmistelurahoituksen avulla.

Lisää yrityksestä

Yhtiö on aloittanut toimintansa vuonna 1997 ja työllistää 8 henkilöä. Liikevaihto 8/2011 päättyneellä tilikaudella oli 2 874 t€.

Päätoimiala on teatterimekaniikka. Osaaminen kattaa kaiken lähtien pienemmistä huolto- ja korjaustoimenpiteistä aina ”avaimet käteen” -järjestelmäkokonaisuuksien toimittamiseen suoraan asiakkaan tilauksen mukaisesti. Yleisimpiä tuotteita ovat erikoispalo-ovet, paloesiriput ja erilaiset nostimet, kuten lavaste- ja valaisinnostimet. Palvelusta koetetaan muodostaa kokonaisvaltaista sisältäen suunnittelun, itse tuotteen, asennuksen sekä mahdolliset huollot.

Esimerkkejä asiakkaista:

  • Rakennusliikkeet, esim. NCC, YIT
  • Teollisuuslaitokset
  • Senaatti-kiinteistöt
  • kaupunkien tilalaitokset
  • kaupunkien teatterit
  • Kansallisooppera
  • Aker Yards

Yhteyshenkilö: Arto Salmi, toimitusjohtaja

www.ypajanmetalli.fi